Ojojoj!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anders Gabrielssons målning som hänger ovanför trappan i Rättviks prostgård. Motivet för tavlan är en scen ur Rättvikssonen Johan Stiernhööks liv.

 

Idag är det onsdag den 22 april och jag hämtar andan efter en intensiv, vansinnigt rolig, fantastiskt absurd och nästan kusligt självklar helg med kusiner, kusiners respektive, mor, moster och en liten hund som emellanåt såg ut att vilja säga: ”Nej, nej, blanda inte in MIG! Jag har ingen aning om hur jag hamnat bland de här galna människorna som bara pratar och pratar och skrattar och skrattar!” 😀

Foton från helgen tänker jag ladda upp successivt. Nu lägger jag till att börja med upp de två släkttabellerna som jag fotograferat på morgonen idag och som illustrerar hur Samuel Gabrielssons ättlingar är släkt med bland andra Johan Stiernhöök och ett par generationer tidigare Peder Svensson i Vibberboda.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bild 1, längst upp till vänster

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bild 2, uppe till höger

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bild 3, i mitten till vänster

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bild 4, i mitten till höger

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bild 6, längst ned till höger

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bild 5, längst ned till vänster

Det är två släkttabeller som är bifogade boken ”Släkten Esseen”, som min mamma Brita någon gång har fått av en kusin eller syssling på sin fars sida. Tabellerna är båda mycket sköra och jag vet inte riktigt vart jag ska lämna in dem för att få dem kopierade på ett säkert sätt. (Scanna vågar jag inte eftersom jag inte litar helt på att en kopiator inte förstör papperet.) Tills vidare har jag därför fotograferat mindre delar av tabellerna och räknar med att de skall gå att skriva ut och plocka ihop som ett enkelt pussel. OBS: jag har inte riktigt lärt mig hur jag sorterar bilder här, och därför är de här bilderna i oordning. Det skall alltså egentligen vara två spalter (vänster o höger) i tre rader. Alltså högst upp bild 1 och 2, I mitten bild 3 och 4, och längst ned bild 5 och 6. (Under kusinträffen i Rättvik var det någon som antydde att jag inte sällan förklarar saker väldigt långrandigt och omständligt. Jag förstår verkligen inte vad hen kan ha fått det ifrån!?)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s